103-ма български граждани, работещи в кланицата Тьонис“ в германския град Гютерсло,

...
103-ма български граждани, работещи в кланицата Тьонис“ в германския град Гютерсло,
Коментари Харесай

Двама от 103 наши работници в германска кланица с коронавирус и в болница


103-ма български жители, работещи в кланицата „ Тьонис “ в немския град Гютерсло, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, са били тествани за Covid-19. От тях двама са настанени в болница с ковид. Това оповестява Министерството на външните работи, представено от БНР. Външнополитиечсокото ни ведомство е било осведомено за обстановката от Държавната канцелария на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Сред общо 1441 извършени теста, 236 са на полски жители, а 946 на румънски. (При 43 случая не се загатва националността на тестваните).

Шестима поляци и 13 румънци сега се лекуват в болница, допълват  от Министерство на външните работи.

Огнищата на ковид в немски месопреработвателни предприятия, където наранени са най-вече служащи от Източна Европа, в това число българи, са мотив за полемики по отношение на изискванията на работа и трудовата миграция в Евросъюза.

Това сподели в отговор на въпрос БНР зам.-председателят на Европарламента Катарина Барли по време на видеконференция по отношение на започващото немско председателство на Съвета на Европейския съюз.

„ Условията на работа в месопреработването не са нов проблем, борим с него от доста време. Заради вируса стана по-видимо какво се случва там.

Нужно е да подобрим националните си закони, тъй като в кланиците се случват незаконни неща, въпросът обаче е и общоевропейски “,  посочи Катарина Барли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР